• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Over ons

Rat Academy

Mijn missie is om mensen meer kennis te geven over ratten houden en begrijpen zodat iedereen goed voor zijn ratten kan zorgen.

Ik ben Kim en eigenaresse van Rat Academy. Mijn missie is dat iedereen goed voor de ratten kan zorgen zolang ze leven! Mijn passie is werken met dieren en het motiveren van mensen om goed voor de natuur en de dieren te zijn. Omdat ik het erg leuk vind om mensen alles te leren over dieren en zeker over ratten, heb ik deze website opgezet. Ik hoop dat iedereen hier veel kan leren en goed voor de ratjes kan zorgen! Mocht je vragen hebben dan mag je me uiteraard een bericht bij ‘Contact’, mailen of een Whatsapp berichtje sturen! 

Voorstellen

Ik ben Kim Custers en geboren op 24 mei 1992. Altijd heb ik al een passie gehad voor dieren en dat is ook de reden waarom ik in de dierverzorging ben gaan werken. Als eerste kreeg ik een baantje in de zomervakantie op een kinderboerderij. Daarna liep ik stage in Ouwehands Dierenpark en heb ik in totaal 4,5 jaar daar gewerkt. Toen ben ik verhuisd naar Texel en heb daar een jaar bij Ecomare gewerkt. Vervolgens kwam ik ‘het vaste land’ weer op. Toen heb ik nog 5,5 jaar in Zooparc Overloon gewerkt en daarna heb ik anderhalf jaar gewerkt in Diergaarde Blijdorp. Kortom.. een aantal jaren dierverzorgers ervaring en veel passie voor dieren! Sinds april 2023 ben ik docent dierverzorging. Een hele leuke uitdaging om studenten op te leiden tot dierverzorgers.  Ook hier heb ik veel passie voor, want lesgeven is zo ontzettend leuk!

Rattery

Sinds 2016 heb ik een rattery: Huggies Animals. Hier fok ik met vol liefde met tamme ratten! Mijn rattery is hobbymatig en dat betekent dat ik geen winstoogmerk heb (en blij als ik geen verlies maak). Ik heb een aantal nesten per jaar en ik zorg ervoor dat mijn ratten een goed leven hebben. Ik maak bewuste keuzes en probeer de nieuwe baasjes zo goed mogelijk te informeren. Voor meer informatie kun je op mijn website kijken: www.huggiesanimals.nl.

Waarom ratten?

Deze vraag krijg ik vaker! Als je het mij vraagt zijn ratten geweldig leuke dieren. Ze zijn erg slim en je kunt ze daardoor van alles aanleren! Maar wat ik vooral heel erg leuk vind is dat ze zo sociaal zijn en dan met name sociaal naar ons toe. Als ik de rattenkamer inloop dan komen de ratten uit alle hoeken van de kooi om me gedag te zeggen en voor aandacht, super leuk dus! Ze hebben daardoor vaak wel wat extra aandacht nodig zodat ze zich niet gaan vervelen, denk hierbij aan knuffel/loslooptijd maar ook aan spelletjes met ze doen! Dat zijn dingen die ik juist leuk vind! Ik heb een blog geschreven over waarom ratten leuk zijn: ‘Tamme ratten zijn leuk!

top
© 2024 K. Huggies