• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Tamme ratten zijn leuk!

Kim Custers
  | 
3 augustus 2022

Waarom zijn tamme ratten zo leuk? Dat is de vraag die ik vaak krijg.

Veel mensen denken bij het woord ‘rat’ aan wilde ratten. Als ik aan wilde ratten denk dan denk ik inderdaad ook niet: ratten zijn leuk. Wilde ratten kunnen ziektes met zich mee dragen, zitten overal waar je ze niet wilt hebben en zijn totaal niet mensgericht, sterker nog: ze vinden mensen helemaal niet leuk! Tamme ratten daarin tegen zijn echt fantastische dieren en het tegenovergestelde van wilde ratten!

Waarom zijn tamme ratten zo leuk?
– Mensgericht en sociaal
– Slim
– Nieuwsgierig
– Knuffelig en speels

Sommige ratten zijn knuffelig!

Mensgericht en sociaal

Tamme ratten zijn in bijna alle gevallen erg mensgericht. Ik denk dat dit twee redenen heeft. De eerste reden omdat ze erg sociaal zijn, ze leven in groepen, ze verzorgen elkaar en dat uiten ze vaak ook naar de mens. De andere reden is omdat ze erg slim en nieuwsgierig zijn. Daardoor willen ze graag dingen ontdekken en vinden ze mensen juist interessant! Later gaat het interessante over op een goede band met je dier waardoor ze je echt vertrouwen. Sommige ratten komen dan bij je liggen om te kroelen, terwijl andere je gebruiken als speelobject.

Nieuwsgierige ratten

Slim

Het zit in het aard van het beestje! Tamme ratten zijn erg slim, ze kunnen puzzels oplossen of trucjes leren. Allebei erg cool vind ik zelf! Gaan we kijken naar de wilde rat, dan zien we dat de tamme ratten het niet van een vreemde hebben. Wilde ratten zijn nog een stukje ‘erger’ naar mijn idee, maar dat vind ik juist zo gaaf! Zo vangen bestrijders amper volwassen dieren (en niet omdat ze er niet zijn). Ook sturen ze een rat uit op verkenning om te kijken of de boel nog veilig of veranderd is.  

Nieuwsgierig

Dieren zijn leuk als ze nieuwsgierig zijn, juist daar kun je wat mee! Ik vind niks zo leuk als ik de kamer binnenkom en dat er dan allemaal ratten tegen de kooideuren zijn ‘aangeplakt’ om te kijken wat ik kom doen. Ondanks dat sommige ratten wat bang zijn (bijvoorbeeld in het begin als je ze hebt) dan zie je vaak nog steeds dat ze nieuwsgierig zijn of dat de nieuwsgierigheid uiteindelijk wint waardoor dat ze toch naar je toe durven komen!

Nestje rittens

Knuffelig en speels

Sommige ratten zijn knuffelig, sommige speels en sommige allebei. Daar heb je geluk (of pech) mee en dat weet je niet altijd van tevoren. Iedere rat heeft een ander karakter. Zelfs al zijn de ouderratten nog zo fantastisch, dan kan het nog zo zijn dat er rittens zijn die niet zo zijn. Over het algemeen vind ik alle ratten erg leuk, juist omdat ze hun eigen karakter hebben. Als er eentje wat banger is vind ik het ook juist leuk om zijn vertrouwen te winnen. Als er eentje speels is dan speel ik met die rat en als een rat knuffelig is knuffel ik met die rat. Hoe meer ratten je hebt, hoe meer verschillende karakters je ook hebt. Ik zou zeggen: probeer het uit 😛

Andere blogs

Is een rat wat voor mij?

Artikel uit de categorie:
Tamme ratten

0 Reacties op "Tamme ratten zijn leuk!"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 K. Huggies